Verjaardagsfeest Charlotte Brontë in Brussel

Het Forum van Vlaamse Vrouwen en The Brussels Brontëgroup nodigen u uit op de 200ste verjaardag van Charlotte Brontë

Datum: zondag 24 april 2016
Plaats: Brussel

CharlotteBronteDit jaar is het 200 jaar geleden dat Charlotte Brontë geboren werd. Samen met haar zussen Emily en Anne behoort ze tot de bekendste Britse schrijfsters. Haar roman Jane Eyre is een klassieker en werd meermaals verfilmd.
In 1842 liep ze, samen met haar zus Emily, school in het pensionaat Heger in Brussel, waar ze passioneel verliefd werd op één van haar leerkrachten… Een goede reden voor een Brussels verjaardagsfeestje.

Programma:

10.45u: Samenkomst lokettenzaal Centraal Station, Brussel
11.00u: Start Brontëwandelingen (apart Nederlandstalig en Engelstalig) met als gids Jolien Janzing, auteur van ‘De Meester, de geheime liefde van Charlotte Brontë in Brussel’.
13.00u: Feestelijke High Tea in Hotel Metropole, De Brouckèreplein 31, Brussel

Jolien Janzing, auteur van ‘De Meester’ over de geheime liefde van Charlotte Brontë in Brussel en Helen Mac Ewan, voorzitster van ‘The Brussels Brontëgroup’, lezen voor uit hun eigen werk over de Brontë’s en uit de romans van Charlotte Brontë.

Praktisch

Inschrijven voor de High Tea door middel van overschrijving van € 30,00 op rekeningnummer BE08 9790 7764 9313 van het FVV, vóór 20 april 2016 met vermelding van ‘je naam en 200 jaar Charlotte’.

Deelnameprijs wandeling : 10 euro (ter plaatse te betalen – registreren op jolien.janzing@gmail.com)  – wie ter plaatse het boek ‘De Meester’ van Jolien Janzing koopt krijgt € 5,00 terug